Skillnaden mellan hotell, motell och resort

Hotellbranschen har upplevt en snabb tillväxt under det senaste decenniet. Denna investeringsmöjlighet har lockat olika aktörer i branschen som hotell, motell och resortägare. Att förstå skillnaderna mellan hotell, motell och resort kan hjälpa dig att fatta rätt investeringsbeslut samtidigt som du riktar dig mot specifika kunder på marknaden.

Den här artikeln kan hjälpa dig att förstå den ekonomiska möjligheten, prestige och växande marknad i den moderna besöksnäringen.

Vad är ett hotell?

Ett hotell är en anläggning som erbjuder boende, restauranger, simbassänger och spatjänster till turister och alla andra personer som besöker dem. Dessa anläggningar kan också hålla möten och konferenser på grund av deras strategiska läge i städerna. Vi kan kategorisera hotell på olika sätt, beroende på deras läge och storlek. De kan klassificeras efter stjärnor, vanligtvis en till fem stjärnor eller typ av hotell som inkluderar längd på vistelsen, lägenhetshotell, boutiquehotell, budgethotell, konferenshotell, lyxhotell, hotell med begränsad service och värdshus.

Hotellbranschen reception

Vad är ett motell?

Ett motell är ett hotell på en större motorväg som erbjuder gott om parkering och hotelltjänster för långväga resenärer. Motell kan ha en planlösning på en eller två våningar. Detta gör det lättare för dina kunder att komma åt sina rum från parkeringen. Motell erbjuder korttidsboende till resenärer, därför färre tjänster. De är i första hand idealiska för alla som letar efter en eller två dagars boende när de är på transit till en annan destination.

Vad är en resort?

Ett resorthotell är en anläggning som ger kunderna ett lyxigt boende. Resorterna ligger vanligtvis nära sevärdheter som stränder, skidbackar eller historiska områden. Medan du investerar i resortverksamheten kan du tänka på kunder som vill vara nära naturen och njuta av komfort i form av utrymme.

Vad är en resort

Vad är skillnaden mellan ett hotell och ett motell?

Vi kan diskutera skillnaden mellan hotell och motell baserat på deras arkitektur, tjänster, personal och pris enligt följande:

Personal

Hotellchefer anställer olika personal med unik kompetens. Du kan ha ett relativt stort antal anställda på ett hotell, såsom receptionister, hushållerskor, kockar, piccolo, parkeringstjänstemän och dörrvakter. Anställda på ett motell är färre, vanligtvis receptionister och hushållerskor. På små motell kan hushållerskor ibland fungera som receptionister.

Arkitektur och storlek

Om du planerar att gå med i besöksnäringen som investerare kan du överväga storlekar och arkitektur. Hotell kan innehålla flera våningar och fler rum. De kan ha över hundra rum med interna korridorer, trappor och hissar. Motell kanske bara har en eller två våningar med färre rum så att dina kunder enkelt kan komma åt dem från parkeringen.

Tjänster

Som hotellägare kan du erbjuda dina kunder ett brett utbud av tjänster, fler än de på ett motell. Dessa tjänster kan inkludera en cocktaillounge, rumsservice, en rekreation på plats och inomhuspool, spatjänster som massör och bubbelpooler. Motell erbjuder färre tjänster som bed-and-breakfast. Vissa motell har även pooler för sina kunder.

Pris

Priserna på dina hotell- och motelltjänster beror mest på platsen och de tjänster som erbjuds i anläggningen. Till exempel kan boendekostnaderna på hotell ökas beroende på läget. Motell på samma plats kan ta mindre betalt för sina kunder.

Vad är vandrarhem

Vad är skillnaderna mellan ett vandrarhem och ett hotell?

Skillnaderna mellan dessa två är följande:

Integritet

Vandrarhem ger en social atmosfär där besökare delar faciliteter. Dessa faciliteter kan inkludera våningssängar, badrum, vardagsrum, gemensamt område och köksutrymme. Hotelledningen säkerställer integritet med varje kund genom att strikt tilldela en uppsättning bekvämligheter som ett rum med ett badrum och en säng till en kund eller ett par.

Pris

Kunder som bor på vandrarhem betalar mindre för sina tjänster. Detta beror på att kostnaderna delas mellan alla besökare som ockuperar vandrarhemsutrymmet. Hotell tar ut sina kunder relativt sett högre priser för integritet och specialbehandling.

Storlek

Storleken på ett vandrarhem är relativt litet, med många bäddar i ett rum. Sängar och andra faciliteter som duschar, badrum, gemensamt utrymme och kök delas. Vandrarhemschefer kan bestämma storleken på sitt vandrarhem utifrån antalet bäddar det kan ta emot. Antalet rum kan avgöra hur stort vandrarhemmet är.

Resort

Skillnad mellan hotell och resort

Följande är den viktigaste skillnaden mellan ett hotell och en resort:

Tjänster

Chefer och hotellskötare tillhandahåller endast måltider och boende till sina besökare. Förutom måltidsboende kan resortbesökare njuta av en rad lyxiga tjänster som rekreation och avkoppling.

Bokningsperiod

Resortchefer tillåter sina besökare att boka för en långtidsreservation på sin anläggning. De kan boka för en familjesemester eller längre semester. Hotellbokningar är för korttidsbokningar.

Besöksnäringen växer dag för dag, och många investerare anser att det är en av de bästa investeringsmöjligheterna. Till skillnad från andra investeringar kan du justera priset på måltider, rum och andra tjänster dagligen och därmed öka dina intäkter. Alla investerare kan välja att investera i sådan verksamhet i områden som livliga centra och rekreationsplatser eftersom kunderna är lättillgängliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.