Konferens i Jonsered

Konferens


På hotellet har vi möjlighet till konferenser för upp till 20 personer. Vid behov av större sällskap kan vi oftast lösa det genom något av våra samarbeten. Likaså har vi tillgång till mindre rum för små sällskap.

Våra baspaket för konferenser är:

Konferens med övernattning: Skräddarsydd efter behov och önskemål.

Heldagskonferens: Fika (förmiddag och eftermiddag), frukt, lunch, whiteboard och projektor, block och pennor.

Halvdagskonferens: Fika, frukt, lunch, whiteboard, projektor, block och pennor.

Kort konferens/möte: Endast rumshyrning för kortare möten (upp till 2 timmar): Frukt, kaffe. Block, pennor, whiteboard.


Aktiviteter

Varför inte lägga till en aktivitet till din konferensupplevelse? Välj mellan något av nedanstående (i mån av plats):

Chokladprovning med Jaci’s Event (Minst 10 personer, 1,5 timmar)
Vi har ett samarbete med Jaci’s event som bland annat arbetar med choklad i olika former. Boka in en konferens ha en härlig stund med chokladprovning av rang! Carina Stenqvist lär er skilladen på choklad och choklad medan ni får prova på 12 olika chokladvarianter av hög kvalitet. En mysigare konferensaktivitet än pralinprovning är svår att hitta!

Skapa i Lera med MUNK form och fason (Minst 6 personer. 2,5h)
Alla deltagare får individuell handledning på sin nivå. Tillsammans med keramikern Ulrica Elmberg provar ni olika tekniker såsom tumning, kavling, ringling, skulptering och att konstruera, för att nå era mål. Ni gör mönster och dekorerar. Därefter väljer ni glasyr på era föremål och Ulrica glaserar dem. Ulrica som ledare ger er tips, inspiration och utmaningar. Fyra veckor senare efter bränningar och glasering hämtar ni era föremål. OBS! ej drejning.

Exempel på tema:

Fåglar – tumning, skulptering
Ampel/vas/kruka – tumning, kavling o ringling
Knoppar, blommor och frökapslar – tumning, kavling
Småkryp med eller utan vingar – kavling, skulptering
Snäckor och musslor – tumning
Husbygge – kavling, tumning


Vandra en sträcka på Gotaleden eller Bohusleden:
Vi har turen att ha 2 fantastiskt fina vandringsleder alldeles utanför vår dörr. Gotaleden är en 71 km lång vandringsled med 9 etapper som alla startar och slutar vid pendeltågstationer. Detta gör leden väldigt lättillgänglig. Du kan enkelt gå sträckan Jonsered-Lerum eller Jonsered-Kåsjön och ändå med lätthet ta dig till/från hotellet med tåg eller buss. Bohusleden och Svenska Turistföreningens signaturled Södra Bohuslän passerar även den alldeles utanför hotellet. Gotaleden och Bohusleden delar sträcka från Kåsjön till Jonsered.

Känner man för en kortare vandring finns Bokedalen alldeles runt knuten. Här kan man strosa i alldeles i närheten av hotellet och njuta av bokskogen året runt.

 
Utomhusmatlagning med Sweden Westcoast Experiences:
Vi har ett samarbete med en fantastisk utomhuskock från Sweden Westcoast experiences. Varför inte kombinera vandringen med att laga mat ute över öppen eld tillsammans med ett proffs?
Välj mellan en trerätters där alla får vara med och laga maten (minst 5 pers) eller en höstgryta med dessert (minst 8 personer).

Guidad tur med Jonsereds hembygdsförening (2,5-3 timmar):
Jonsereds hembygdsförening är experter på Jonsereds historia och guidar er runt hela brukssamhället och i William Gibsons fotspår.

Besök muséet Ett hem i Jonsered, som visar hur människorna som arbetade i fabrikerna bodde på 1800-talet. Även här finns väldigt duktiga guider och med lite framförhållning går det oftast bra att boka in en visning även av denna lilla pärla.

Tälj bort press och stress med Naturtid (3h)
Täljning är ett fantastisk sätt att fördjupa sig i en kreativ process och glömma bort tid och rum. Perfekt för att slappna av och ladda batterierna igen. Här bjuds ni in i ett charmigt stort tält med värmande ugn vid kalla dagar. Ni får en introduktion till olika täljtekniker som både gör det lättare och säkrare att skapa i trä. Är det fint väder håller vi kursen ute runt en knastrande brasa. Varmt välkomna till en välförtjänt paus tillsammans med kollegorna. Fika över öppen eld ingår.

Detta koncept finns även som julspecial med glögg och pepparkakor.


Naturvandring och mindfulness i skogen med Naturtid (2-4h beroende på med eller utan mat)

Följ med på en sinnesväckande vandring i den underbara natur som ligger ett stenkast från Jonsereds Fabriker. Naturen är ett fantastiskt verktyg för att uppnå en medveten närvaro i nuet. Ett väldigt bra medel för att hantera och återhämta oss från de krav och den stress som i dagens samhälle blivit allt mer framträdande.
Under kursen går vi igenom enkla och konkreta verktyg samt relaterad forskning som hjälper dig att använda, utnyttja och förstå hälsofrämjande effekter av naturvistelse. Tanken är att deltagarna efter kursen på egen hand ska kunna använda naturen, för att lättare flytta fokus och återhämta sig från en kravfull vardag.

Detta koncept kan även avslutas med en lunch/middag som vi tillsammans tillagar över öppen eld.

En perfekt aktivitet för företag som vill fokusera lite extra på personalhälsan.

 


Kajakpaddling i Aspen med Naturtid (2,5h)

Upplägget inkluderar 2h kajakpaddling i den närliggande sjön Aspen. Aspen sträcker sig från Jonsered till Lerum och bjuder bland annat på majestätiska bergssidor som försvinner ner i djupet. Ni kommer att ha en guide med er under hela turen som ansvarar för säkerheten. Ta med oömma kläder som man kan röra sig i. En perfekt aktivitet för lite aktiva grupper. (Tillgängligt från maj till september.)

  

Paddla kajak i Säveån – Partille till Ringön med Naturtid (3h+)

Se stan från ett helt nytt perspektiv.
Ån tar er igenom både amazonas regnskog, Indiens Ganges. Charmiga förfallna småbåtshamnar, nybyggda Gamlestan, undersidan av Röde Orm och utsidan av Drömmarnas kaj är bara några exempel på vad denna upplevelserika paddling bjuder på.
Turen avslutas mitt i Ringöns rustika hamnmiljö och entreprenörsanda. Där möts ni av skumpa och tilltugg och möjlighet till läcker grillmiddag som avnjuts i en lounge på bryggan. Bastu och badtunna kan även bokas för en extra härlig och välförtjänt avslutning. En perfekt aktivitet för lite aktiva grupper.Grundutbildning i vuxen-hlr med hjärtstartare med Naturtid (ca. 3 timmar)

Utbildningen ger grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning för vuxna, hur man använder en defibrillator/hjärtstartare vid ett plötsligt hjärtstopp och hur man identifierar och behandlar luftvägsstopp. Praktisk träning på dockor. Godkänd utbildning av svenska HLR-rådet.
Varje kurstillfälle omfattar ca. 3 timmar.

Innehåll:
HLR
Använda en hjärtstartare
Åtgärder vid luftvägsstopp
Kännedom om handlingsplanen vid drunkning

Alla deltagare får:
träna praktiskt på dockor
fika
ett kompetenskort i HLR efter genomförd och godkänd kurs
kursregistrering i Svenska HLR-rådets register


Repetition och behörighet:
All kunskap på kursen är färskvara och behöver repeteras regelbundet. Svenska HLR-Rådet rekommenderar att alla går en repetitionsutbildning, en påbyggnadskurs eller en vidareutbildning gärna varje halvår men minst en gång om året.

Kursusledere:
Utbildningen genomförs av Hanna och Tobias på Naturtid som jobbar professionellt med kurser och utbildningar i naturen. Kursen är lämplig för alla som vill lära sig mer om hjärt-lungräddning, hjärtstartare, luftvägsstopp och hur man räddar liv.
Välkommen!

Kontakta oss för mer info: 
Mail: jonsered@lemat.se
Tel: 031-3034750

 

Hittar vi inte datum som passar för just Era konferensplaner så rekommenderar vi att Ni kikar in hos Västsverige. Där finns ännu fler fina konferenserbjudanden.


Välkommen till Jonsered!