Instagram

Facebook Posts

Kolla in det senaste i vår reception! Nu säljer vi även supergod äppelmust från Lexby gård. Vi gillar lokalproducerat! 😍🤗 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Finns att köpa hos oss! 🙂 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Här har vi de vinnande numren för dagen! Har ni fått något av dessa nummer så hör av er 😀
🥁🥁🥁
1a pris: nr 18! Vinner en natt för 2 på hotellet.
2a pris: nr 43! Vinner frukost för 2 på hotellet
3e pris: nr 65! Vinner en burk honung från Jonsered av Janne Honung

Grattis! 👏👏👏👏👏
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ibland har vi så kul att vi glömmer fota. Några få bilder blev det ändå idag. Tack alla ni som trotsade regnet och tog er ut till marknaden i Jonsereds fabriker. Det blev en lyckad dag i regnet 😊 ... See MoreSee Less

View on Facebook

👇Från ett roligt event till nästa upplevelse! Gillar du natur med vandring och fika så måste du ta med dig nära och kära och komma ut till Jonsereds Fabriker i morgon. Mellan klockan 11-16 är det vandringens dag och då är vi flera företag som kommer servera mat, fika, kaffe, hantverk och annat smått och gott. Välkomna 🎂💗 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Dessa finns att köpa av oss på #vandringensdag på lördag. Vandrarmarknad i Jonsereds fabriker 🤗 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vandringens dag på lördag 12/9!

Tips: vandra nya, alternativa sträckan på Gotaleden från Lerum till Jonsered. Fantastisk vy över sjön Aspen utlovas. 😁I Jonsereds fabriker möts du av vandrarmarknad. Sen sover du gott i våra sköna sängar 😊
Välkommen att boka ett rum på www.lematjonsered.se

#vandringensdag #lematjonseredsfabriker #socialtföretag #CSR #stfturist
... See MoreSee Less

View on Facebook

Passa på att vandra den nya sträckan mellan Lerum och Jonsered på lördag, vandringens dag!
I Jonsered tar vi emot er med vandrarmarknad från kl 11-16. Förutom goda och bra saker att köpa, har muséet Ett hem i Jonsered öppet och likaså hembygdsföreningen. Se vårt evenemang för mer info!
Välkommen till Jonsereds fabriker, och unna dig en natt på hotell i våra sköna sängar 😁
... See MoreSee Less

View on Facebook

Lugnet över Aspen från Jonseredssidan idag. På med ljudet! 🐑🐑🐑 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag plockas det havtorn till marmelad. Närproducerat, självplockat och hemlagat på frukostbuffén! 😍
#lematjonseredsfabriker #socialtföretagande #CSR #jonsered #stfturist
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi arbetar med att utveckla verksamheten genom projekt Destination Jonsered där vi fått stöd från Västra Götalandsregionen.

Våra 27 rum håller hög standard och är tillgänglighetsanpassade. Vi har också satsat lite extra på sköna sängar, täcken och kuddar. Varje morgon dukar vi upp vår härliga frukostbuffé med ekologiskt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt.
Vi har tillgänglighetsanpassade rum, hotellet är rökfritt och har gratis WiFi. Välj mellan dusch och wc på rummet eller i korridoren. Det finns ett gästpentry där du själv kan värma upp mat, koka te eller kaffe när det passar dig. Parkeringen är gratis och bekvämt nära.
Pendeltåget har en station vid Jonsereds fabriker och Landvetter flygplats ligger bara 20 minuter bort.
Socialt och ekologiskt hållbart
Le Mat är en kedja av sociala företag som driver Hotel, B&B och Hostel över hela Europa. Vi säljer gästnätter av hög kvalitet samtidigt som vi skapar arbete för människor som står långt från arbetsmarknaden.
Varje Le Mat är ett arbetsintegrerande socialt företag. Det betyder att vi startar och driver företaget tillsammans. Vi kombinerar affärsmässighet med demokrati och egenmakt. Vinsten återinvesteras för att utveckla och skapa jobb. Vi utvecklar turismen i närområdet med social och ekologisk hållbarhet.
Det har lett till livskraftiga företag och nya jobb i drygt två decennier. Det första Le Mat-hotellet startades i Trieste, Italien, för mer än 20 år sedan.
Gör skillnad med CSR – Le Mat för ditt företag
Att samarbeta med Le Mat är ett sätt för företag och organisationer att medverka till ett ökat socialt ansvarstagande, Corporate Social Responsibility. Samarbetet kan se ut på många sätt. Övernattningar för medarbetare och gäster är självklarheter, men det kan också vara delägande, sponsring, donation, kunskapsöverföring, investering eller andra resurser.
Natur och rekreation
Omgivningarna erbjuder fantastiska möjlighet till aktiviteter och rekreation då det gränsar till ett Natura 2000-område.
 Här möts Bohusleden och Gotaleden vilket gör Le Mat till en populär plats för övernattning och vila mellan vandringsdagarna.
 Det är gångavstånd från Le Mat till den unika trädgårdsmiljön i Jonsereds trädgårdar, promenader kring Jonsereds herrgård och härliga bad i sjön Aspen.
 Det är också nära till shopping i Partille, närmare bestämt 2 minuter med pendeln.
 Göteborg med sitt stora utbud finns bara12 minuter bort med pendeltåget. Stationen Jonsered fabriker ligger alldeles intill Le Mat.
 Intill Le Mat rinner och susar Säveån med uppskattade möjligheter till fiske och kanotpaddling.
Jonsered - En kulturmiljö
Jonsereds fabriker är en av Sveriges bäst bevarade tidiga industrimiljöer. Tidigt anlades en kanal från sjön Aspen och genom denna drev två vattenhjul vävstolar, spinnerimaskiner och verkstadens olika maskiner. Många byggnader av det samhälle som växte upp finns välbevarade.
Le Mat kännetecknas av ACCOGLIENZA, ett uttryck vi ha hämtat från våra italienska vänner, som står för det personliga, respektfulla och varma mottagandet av både gäster och medarbetare.
Le Mat Jonsereds fabriker är medlemmar i STF Svenska turistföreningen och är därmed en unik medlem bland 300 hotell, vandrarhem och fjällanläggningar.
Le Mat i Jonsereds fabriker är ett fräscht hotell nära Partille med 27 ljusa och välplanerade rum, en trivsam lounge och en takterrass där du kan slappna av när vädret tillåter.
Varmt välkomna!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi fick ett mail av Monika som bott hos oss med sitt barnbarn Arild. Så här skriver hon: ”Arild fyllde 8 i mars och då fick han i present av mig att gå en sträcka på Gotaleden med övernattning på Le Mat. Det här var hans bästa present, tyckte han. Vandringen var spännande och trevlig, men bäst av allt var att komma fram till fabriken och Le Mat. Arild njöt verkligen. Första gången på hotell.”
👏👏😁
Det är en ära att få vara Arilds första hotellupplevelse och härligt att han var så nöjd och glad.

Monika är en av de som investerat i förlagsinsatser hos oss. Gör det ni också 😊
Mer info om förlagsinsatser här: www.lematjonsered.se/forlagsinsatser/

(Arild, hans föräldrar och Monika har givit oss tillåtelse att använda bilderna)

@gotaleden

#lematjonseredsfabriker #jonsered #socialtföretagande #stfturist
... See MoreSee Less

View on Facebook

Välkommen till oss på hotell Le Mat! Vi har 4 typer av rum:
•Dubbelrum med dusch och toalett
•Familjerum med 4 bäddar i 2 sammansatta rum, med dusch och toalett
• Enkelrum med dusch och toalett
• Dubbelrum med delad dusch och toalett i korridoren

Alla rum är ljusa och fräscha och frukost ingår alltid.

Välkomna! 🌸
... See MoreSee Less

View on Facebook

Boka in någon av dessa helger! 🙌 ... See MoreSee Less

View on Facebook

👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook