Bed & Breakfast Partille

Hotell i Jonsered

Hotell Le Mat i Jonsereds fabriker är ett nyrenoverat hotell nära Partille med 27 ljusa och välplanerade rum, en trivsam lounge och en takterass där du kan slappna av när vädret tillåter. Här har du möjlighet till aktiviteter och rekreation i Natura 2000-områden, Bohusleden, Gotaleden och Jonsereds trädgårdar, bad i sjön Aspen men även nära till shopping och nöjen. Du har nära till Partille åt ena hållet med bland annat Partille Arena och Lerum åt det andra hållet med Vattenpalatset och badplats i sjön Aspen. Hotellet ligger i en vacker fabriksmiljö från 1800-talet.


Modernt hotell med tillgång till gästkök och gratis parkering

För att kunna erbjuda våra gäster extra bekvämlighet har vi ett gästkök där du själv kan värma upp mat, koka te eller kaffe när det passar dig. Parkeringen är gratis och bekvämt nära. Varje morgon dukar vi upp vår härliga frukostbuffé med ekologiskt och närproducerat i så stor utsträckning som möjligt.

Vi har tillgänglighetsanpassade rum, hotellet är rökfritt och har gratis WiFi. Välj mellan dusch och wc på rummet eller i korridoren.

 

Säveån löper från Lerum via Partille till Göteborg

Precis utanför hotellet rinner Säveån som är mycket populär för både fiske och kanotpaddling. Några hundra meter från hotellet finns grillplatser och badplats i Sjön Aspen.Åker du hit med kollektivtrafik, går pendeln från Göteborg till Alingsås regelbundet. Det tar då 12 minuter från Göteborg eller 26 minuter från Alingsås.


Kåhögs Gård

Gibsons Coffee

Hållbarhet

Hållbarhet är en av våra viktigaste värderingar. Den Sociala hållbarheten är den de flesta känner till om oss och som vi är oerhört stolta över. Den handlar om delen av vår verksamhet som gör det möjligt för människor oavsett bakgrund att få arbetsträna med målet och hoppet om att få anställning så småningom. Men hållbarhet ur miljöperspektiv är också en självklarhet för oss. Därför lägger vi t.ex stort fokus på att använda oss av ekologiska och närproducerade produkter till vår frukost. En av våra samarbetspartners Kåhögs gård där vi köper vår mjölk och yoghurt. Gården ligger bara 3 km från hotellet.
Vårt kaffe kommer från Gibsons Coffee, ett rosteri som såklart ligger i Jonsereds fabriker. Gibsons Coffees filosofi är enkel. ”Köp rättvist, hållbart och betala bonden med tillräckligt med pengar för att leva och till och med njuta av livet.” Detta gillar vi och därför köper vi deras kaffe.
Även honungen kommer från Jonsered och vi jobbar hela tiden med att uppdatera vårt utbud för att ha så närproducerade produkter som möjligt.

2019 fick vi hållbarhetscertifikat efter att ha avlagt STFs hållbarhetslöfte. Det innebär att vi gjort åtskilliga åtgärder för en mer hållbar verksamhet. Däribland har vi källsorteringsstationer för både gäster och personal. Förbättrade och mer hållbara städrutiner och städmedel. Vi byter ut lampor till lågenergilampor, snålspolande toaletter med mera.Välkomna!