Jonsered, en del av

Genom Projektet Destination Jonsered som via Leader finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, bygger vi en starkare samverkan verksamheterna emellan. Genom samarbeten och paketerbjudanden startar vi arbetet med att lyfta Jonsered som destination. Se våra upplevelsepaket för mer besöksinspiration.  

Vandra och trädgårdsnjut

På promenadavstånd från hotellet hittar du underbara Jonsereds Trädgårdar Här kan du spatsera och njuta av Sveriges mest inspirerande park alla dagar i veckan. Det är helt gratis att strosa mellan de fyra trädgårdskvarteren. Jonsereds Trädgårdar invigdes 2014 och är en fri tolkning av den 1800-talsträdgård som tidigare låg på platsen. Här finns även en gästträdgård där en känd göteborgare varje år får sätta sin egen prägel.  År 2020 skapades trädgården Lugnet, designad av Timo Räisänen. Jonsereds trädgårdar är en upplevelse i världsklass. Här kan man strosa runt och njuta av friden året runt. Trädgårdarna ligger intill Jonsereds Herrgård som i sin tur bjuder på en fantaskisk vy över sjön Aspen. I närheten av Jonsereds trädgårdar ligger även Torpet Freden som drivs av Friluftsfrämjandet. Promenaden från trädgårdarna till torpet är en mysig skogssträcka på ca 1,5km. Är man fika- eller lunchsugen är Jonsereds Trädgårdscafé ett mysigt alternativ.

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com Foto: Monika Manowska/vastsverige.com Foto: Monika Manowska/vastsverige.com

 

Alldeles utanför hotellet går två vandringsleder – Bohusleden och Gotaleden. Bohusleden är en 37 mil lång vandringsled som går genom Bohuslän från Lindome till Strömstad.

Foto: Lukasz Warzecha/vastsverige.com Foto: Lukasz Warzecha/vastsverige.com Foto: Lukasz Warzecha/vastsverige.com

 

Gotaleden är en 71 kilometer lång vandringsled för friluftsliv mellan Göteborg och Alingsås. Gotaleden består av 9 etapper med vandring genom skogar, längs sjöar och mitt i naturen. Leden sträcker sig från Kungsportsplatsen i Göteborg till Lilla Torget i Alingsås.


Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com

Foto: Jonas Ingman/vastsverige.com

 

 

Mat och dryck

I Jonsered och längsmed pendeln som går 2 minuter från hotellet finns gott om trevliga ställen att äta. Det är inte nödvändigt att åka till Göteborg för en riktigt lyckad  smakupplevelse.
I direkt anslutning till hotellet finns lunchrestaurangen Lille Grisen som serverar husmanskost med mycket omsorg och lite ”knorr”, och kvällsrestaurangen Poppels Öl och Mat som drivs av Poppels Bryggeri. Här står ölen i fokus och maten anpassas efter maten. En ölupplevelse du inte vill missa! Restaurangen är öppen Fredagar 16.00-23.00 och lördagar 13.00-23.00.


Poppels Öl och Mat

Poppels Öl och Mat

Poppels Öl och Mat

 

I Fabrikerna ligger kafferosteriet Gibsons Coffee. De säljer bland annat kaffebönor i sin webshop och har öppet  för besök sista söndagen varje månad.
Är du ute efter fika så har du tur! Granne med oss ligger nämligen One Cake. Här kan du sitta på deras uteservering och njuta av deras specialitet. One Cake är frystårtor av högsta kvalitet helt fria från nötter, gluten och palmolja. One Cake finns i tre smaker; One Cake Chocolate som är bakad på choklad, maräng och kokos, One Cake Orange med smak av apelsin och vit choklad och One Cake Pink med smak av hallon och belgisk chokladkräm på en botten av maräng och kokos. Toppad med jordgubbschoklad.


Gibsons Coffee

Gibsons Coffee

One Cake

One Cake

 

Äventyra

Är du sugen ett minnesvärt äventyr kan vi rekommendera High Adventure i Partille. Höghöjdsbanan har tre oklika svårighetagrader. Vajrar, nät, rep och stockar är uppspända mellan höga träd och bildar tre olika banor med totalt 45 utmaningar. Banorna är sammanlagt en kilometer långa. De börjar nere vid marken och sträcker sig ända upp till trädtopparna. Den lägsta banan startar på 3,5 meters höjd, den lite mer utmanande banan tar dig upp till 10 meter och känner du dig inte klar här testar du den tuffaste banan som är 18 meter som högst. Den längsta linbana är 170 meter lång och en tur med den ger garanterat fjärilar i magen.


High Adventure

High Adventure
 
High Adventure